OGLASIO SE AMBASADOR HRVATSKE U BiH O POTRGANOJ ZASTAVI EU: Kamere su sve zabilježile ko je to učinio…

Zastava EU postavljena na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu je skinuta i bačena na ulicu u noći sa subote na nedjelju te je oštećen i njen držač.

Nakon što je sinoć potrgana zastava Evropske unije na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u centru Sarajeva, oglasio se i ambasador Ivan Sabolić rekavši da se taj vandalski čin desio za vrijeme policijskog sata. Kako je naveo, zastava EU postavljena na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu je skinuta i bačena na ulicu u noći sa subote na nedjelju te je oštećen i njen držač.

“To se dogodilo između 23:00 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također bila istaknuta, ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja”, naveo je Sabolić.

Riječ je o ulazu u konzularni odjel ambasade. Oštećenje su opazili radnici ambasade, koji su obavijestili policiju koja traga za počiniocima.

Ambasador Sabolić je istakao kako očekuje da je policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj incident, ne želeći nagađati o potencijalnim motivima počinioca.

Kako piše Večernji list, postoji mogućnost da policiji potragu i identifikovanje počinioca ili više njih pomogne i videonadzor kojim je pokriven prostor na kojem se nalazi Ambasada kao i same zastave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.