BLOGERKA BOJANA VATIĆ: Pobijedićemo fašiste zbog Bosne, zbog Srebrenice, Sarajeva, Vukovara…

Poznata blogerka iz Novog Sada dalekim podrijeklom iz Crne Gore, Bojana Vatić, napisala je zanimljiv tekst za podgoričku Antenu M u kojem govori o povampirenoj velikosrpskoj ideologiji.

PIŠE: Bojana VATIĆ

Njihova srednjovekovna četnička ideologija ne sme pobediti budućnost i evropske vrednosti.

Njihovo guslanje o svetosavlju, zaostaloj i poraženoj velikosrpskoj ideologiji, demagogiji i mitomaniji neće pobediti civilizacijske tokove.

Njihove laži neće pobediti istinu.

Njihov strah kojim gase drugačiju, lepšu i bolju Srbiju neće pobediti našu hrabrost da se borimo za one vrednosti koje su temelj modernog evropskog društva.

Njihova mržnja neće pobediti našu ljubav prema Crnoj Gori!

Njihovi bećkovići neće pobediti našeg Koču Popovića.

Njihovi mandići neće pobediti našeg Ljuba Čupića.

Njihovi radovići neće pobediti našu Borku Pavićević…

Njihove čiče nisu pobedile Tita.

Njihovi četnici nisu pobedili Partizane.

Ne, oni su ih se plašili.

Delićemo se, dok god imamo one na suprotnoj strani zbog kojih nam nalaže građanska dužnost da se delimo i da sa njima ne stojimo NIKAD NA ISTOJ STRANI, ni po cenu bilo kakvog cilja.

Zakovani tako u prošlosti kopajte sami sebi jame u kojima ćete završiti i vi i vaša retrogradna zaostala ideologija, slepi i ogrezli u mržnji i nacionalizmu koja vas izjeda. Završićete na dnu poraženi.

Zbog Bosne. Zbog Srebrenice. Zbog Sarajeva. Zbog Vukovara. Zbog Kosova. Zbog Crne Gore. Zbog Vojvodine. Zbog istine.

Zbog svakog slova koje sam napisala

Zbog svake reči iza koje ponosno stojim.

Zbog svake pretnje i uvrede koje ste uputili meni kao ženi, ženi koje se plašite, zbog svih mojih saveznika i istomišljenika.

Stojimo naspram vas, mi čisti hrabri i veliki!

Stojimo i kažemo da je Ratko Mladić osudjeni ratni zločinac i da ne zasluzuje ni u jednom gradu bivših jugoslovenskih republika da se ulica nazove po njegovom imenu.

Grafiti koje škrabate po Novom Sadu gradu kolevke civilizacije, multikulturalnosti su zapravo odraz vašeg kukavičluka. Vašeg straha od ponovnog poraza.

Jugoslavija bi se takvih stidela.

Mi stojimo naspram vas, vas kukavica, vas koji ste profitirali u svojoj ratno-huškačkoj politici 90tih, vraćajući se ponovo danas i bacajući koske nacionalizma, potpuno zatrovali i osiromasili ovo drustvo i narod, zatvorili im sve vidike, udaljavajući ih svakim danom od Evrope i pravih vrednosti, stvarajuci tako samo prostor za vašu pljačku i lopovluk.

Naša je dužnost da odbranimo čvrste temelje antifašizma na kojima sva moderna drustva počivaju, odbranicemo ih zajedno jer nas je ipak mnogo više!

Zbog svih onih normalnih ljudi koji ćute uplašeni, u strepnji, razočarani, umorni poručujemo vam da nas nećete ućutkati gde god mi bili, vi bašibozluci, vi otpadnici mračne prošlosti, vi gubitnici i očajnici nećete ugasiti ni zastrašiti glas razuma i glas gradjanske evropske Srbije.

One herojske Srbije sto je nekad bila. Ponosne i antifašističke Srbije!

Nećete ugušiti glas antifasisticke građanske evropske Crne Gore koja vam kao takva i smeta!

Pred fašizmom se ne povlači!

Fašizam se napada.

Pobedili smo vas jednom, pobedićemo vas opet!

Smrt fašizmu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.