OVO SE NEĆE DOPASTI DODIKU: Stanivuković poništio tender, “Prointer” ostao bez pola miliona maraka

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković poništio je postupak javne nabavke u kojem je kompanija “Prointer ITSS”, zajedno sa partnerom “Comtrade system integration“ d.o.o. Sarajevo, pokušala doći do novih 573.298 KM.

Komisija za javnu nabavku „Nabavka SA – Software Assurance za postojeći Microsoft EA (Enterprise Agreement) ugovor“, čija je procijenjena vrijednost 550.000 KM bez PDV-a, utvrdila je da ponude koje su pristigle u Gradsku upravu nisu prihvatljive.

Kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je bio najniža cijena, a Grad je dobio dvije ponude.

Jednu je poslala grupa ponuđača „COMTRADE SYSTEM INTEGRATION“ d.o.o. Sarajevo i „PROINTER ITSS“ d.o.o. Banja Luka, ukupne cijene 573.298,44 KM sa PDV-om. Druga je stigla od grupe ponuđača „COMBIS“ d.o.o. Sarajevo i „COMBIS“ d.o.o. Zagreb, koji su ponudili uraditi posao po cijeni od 566.756,58 KM sa PDV-om.

Ipak, na kraju su obje ponude odbijene, a veoma je zanimljivo kako je “Prointer ITSS” ostao bez posla.

Naime, razmatrajući ponude, Komisija je utvrdila da, prema tenderskoj dokumentaciji, ponuđači su morali dostaviti garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 8.250 KM, koja mora važiti 60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda. Rok za podnošenje ponuda je istekao dana 18. januara 2021. godine u 12 sati. U skladu s tim, ponude treba da vrijede do 19. marta 2021. godine.

Grupa ponuđača “Prointer ITSS” i “Comtrade system integration” dostavila je garnciju za ozbiljnost ponude koja stupa na snagu 18. januara 2021. godine od 12 sati, a ističe 18. marta 2021. godine u 12 sati. Kako su konstatovali u Komisiji, 18. mart 2021. godine je kalendarski 59. dan od isteka roka za podnošenje ponuda pa bi garancija trebala da važi do kraja radnog vremena sljedećeg kalendarskog dana. Zbog ovog propusta, odnosno jednog dana koji im se izgubio u februaru od 28 dana, “Prointer” je ostao bez još jednog vrijednog posla.

Buka.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *