PREVARI PA VLADAJ: CIK BiH objavio nevjerovatne podatke, na ponovljenim izborima veliki broj onih koji ni za sebe nisu glasali…

Na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju građani su mogli da biraju između čak 85 političkih stranaka i nezavisnih kandidata, od kojih mnogi na kraju nisu osvojili čak nijedan glas. Prema podacima CIK-a, od ukupnog broja prijavljenih političkih subjekata, čak ih je 67 na izborima osvojilo između nula i devet glasova.

Drugim riječima, mnogi od kandidata nisu glasali ni sami za sebe, a kamoli da je njihovo ime zaokružio neki član uže ili šire porodice.

Od 85 političkih subjekata koji su prijavili učešće na izborima u Doboju, devet ih je uspjelo prijeći cenzus od tri odsto.

Zanimljiva je činjenica da šest nezavisnih kandidata i političkih stranaka koji su bili u utrci za odbornike, nije osvojilo niti jedan glas, odnosno nisu glasali ni za sebe. S druge strane, 16 stranaka i nezavisnih kandidata glasalo je, ipak, za sebe, pa su na izborima osvojili ukupno jedan glas.

Prema podacima CIK-a BiH, od ukupnog broja prijavljenih političkih subjekata, čak ih je 67 na izborima osvojilo između nula i devet glasova.

Podaci su to koji nameću sumnju da se mnogi kandidati prijave za učešće na izborima samo kako bi se ubacili u biračke odbore i na kraju profitirali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *