STANIVUKOVIĆ ŽESTOKO PROZVAO DIREKTORA UKC-a RS: “Prosite od Srbije za garaže, bolje je da nabavljate aparate pa ćemo i mi pomoći…”

Dodao je da direktor Instituta nije bio prisutan na posljednjem zasjedanju Štaba niti je poslao zamjenika.

– Kao gradonačelnik i komandant Štaba, neću se igrati sa mjerama, danas ovako, sutra onako. To je gore nego biti mudar i ćutati pa dobro razmisliti i donijeti nešto što ima smisla – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković na vanrednom zasjedanju Skupštine grada.

– Ja ovo što sam danas čuo, ne mogu vjerovati. Već više mjeseci je vidljivo neko prosjačenje, prvo od institucija Srbije, pa sada su došli da prosjače od Banjaluke. Čovjek koji daje 35 miliona KM za garaže, traži 100.000 KM pomoći Banjaluke. Pa, to je strašno. Pa, odustanite od garaže i nabavite aparate pa će onda i Banjaluka pomoći – naveo je Stanivuković.

Dodao je da direktor Instituta nije bio prisutan na posljednjem zasjedanju Štaba niti je posalo zamjenika.

– Pojedini odbornici su tražili da ih obavještavamo o epidemiološkoj situaciji. O čemu da ih obavijestimo? Situacija za vikend je bila potpuno drugačija od one u ponedjeljak i utorak, naveo je Stanivuković.

Pojedini odbornici su tokom zasjedanja iznijeli primjedbu da gradski Štab ne obavještava odbornike o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, već da sve informacije dobijaju s društvenih mreža.

Isto tako, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je na početku zasjedanja da je jedan od razloga za sazivanje sjednice taj što se aktuelno rukovodstvo možda nije snašlo u radu Štaba za vanredne situacije, piše “Srpskainfo”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *