DA LI JE PORUKA ALEKSANDRU VUČIĆU: “Pitanje je dana kada će Srbija usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici”

Na posljednjim izborima u Crnoj Gori pobijedila je građanska i antifašistička Crna Gora! Rezolucijom se kaže da se desio genocid, ali se kaže i da nema genocidnih naroda! Ne postoje genocidni narodi! Osuđujemo sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije, kaže Ibrahimović.

Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke i zastupnik u Skupštini Crne Gore bio je gost Face TV. On je ovom prilikom kazao kako je ponosan, ne samo zbog bošnjačkog naroda, već i zbog Crne Gore!

“Nije slučajno da je Crna Gora usvojila Rezoluciju! Društvo se pripremalo za ovaj civilizacijski iskorak! Nijedan narod nije izgubio ili pobijedio! Pobijedila je istina i pravda!

Na posljednjim izborima u Crnoj Gori pobijedila je građanska i antifašistička Crna Gora! Rezolucijom se kaže da se desio genocid, ali se kaže i da nema genocidnih naroda! Ne postoje genocidni narodi! Osuđujemo sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije!

Rezolucija je poziv na mir, pomirenje i suočavanje s prošlošću! Što se prije suočimo s prošlošću, bolja će nam biti budućnost! Neki političari još nisu spremni da stave interes građana ispred političkih interesa! Ovo je poziv da svi genocid nazovemo genocidom! Poslije ove rezolucije političari neće više dizati svoj rejting igranjem sa sudbinama žrtava!

Pitanje je dana kada će Srbija usvojiti rezoluciju o genocidu o Srebrenici! Srbija je za EU, a EU zabranjuje genocid i veličanje ratnih zločinaca! Srbija sa ovom politikom ne može u EU! Srbija što prije mora da se suoči sa istinom koja ne vrijeđa srpski narod, već proziva pojedince! Crna Gora je spremna da izađe iz prošlosti! Pozivamo i zemlje regiona da učine isto!

Nadležne institucije sada moraju reagovati na sve pojave negiranja genocida! Potrebno je još više ojačati zakon! Ko koristi i negira genocid u političke svrhe nema mjesta u Crnoj Gori! Zakonodavci moraju odrediti mjere kojima će kažnjavati negiranje genocida! „Nož, žica, Srebrenica“ govore oni koji nisu bili ni rođeni u vrijeme genocida! Vrijeme je da se u našim udžbenicima napiše da se desio genocid u Srebrenici i da se prepoznaju ratni zločinci!

Rezolucijom smo rasteretili mlade ljude i buduće generacije! Nijedan politički lider ne želi da izazove zlo i strašan scenarij! Građani Crne Gore neće dozvoliti da se zlo desi njihovim komšijama! Ne smijemo potcijeniti građane Crne Gore!

Vlada Krivokapića nikada nije zaživjela! Bila je bez podrške vladajućih partija! Ako uzmemo u obzir kako je radila aktuelna Vlada, ne bi bilo šteta da bude vanrednih izbora! Nepredvidivi su potezi aktuelne većine! Ima šanse za prekompoziciju vlasti u Crnoj Gori! Ako smo imali snage za Rezoluciju imat ćemo i za promjenu vlasti! U najgorem slučaju možemo napraviti prelaznu Vladu!”

SB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.