VUČIĆEVI MEDIJI RIGAJU VATRU: “Gori su i od ustaša – Đukanović, Krivokapić i Bečić optužili Srbe za genocid”!

Vodeći tabloid u Srbiji, Informer, blizak predsjedniku Aleksandru Vučiću, piše da su usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenicu “Milogorci uradili ono što nije radio ni ustaša Sekula Drljević – optužili su Srbiju i sve Srbe kao najveće zločince na svijetu”!

Informer piše da je Rezolicija o Srebrenici usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7.

-I nije problem što je usvojena nekakava rezolucija o Srebrenici, problem je ono na šta se ona poziva. E, tu je sve laž do laži i najstrašnija osuda srpskog naroda. Krivokapić je tako na najdirektiniji način nastavio politiku po zlu čuvenig Sekule Drljivića i njegovog odnosa prema Srbima. I da sve bude još interesantnije, Krivikapić i ekipa se ne libe i neće imati nikakav problem da “genocidne Srbe” pozovu da tokom leta pare potroše na crnogorskom promorju! Živi bili, pa videli, ima da se “ubiju” od uvlačenja Srbima… , piše Informer.

Vučićev tabliod dalje piše da se Rezolucijom koju je Krivokapić, uz pomoć DPS, ali i URA i nekih drugih partija koje su do sada slovile kao prosrpske (Demokrate Alekse Bečića) priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, kao i da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sjećanja na žrtve.

Evo šta se sve nalazi u Rezoluciji o Srebrenici:

1) najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici;

2) potvrđuje da se genocid dogodio na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti;
3) zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici;
4) proglašava 11. jul Danom sećanja na žrtve Srebrenice;
5) potvrđuje rešenost države Crne Gore, punopravne članice NATO alijanse, da afirmiše vrednosti mira i stabilnosti;
6) poziva nadležne institucije na sprovodenje istraga i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti;
7) izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i za njihove porodice i poziva sve susjedne države da nastave da obezbjeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživjelima.

-Tako je u vrijeme kada se srpski narod u Crnoj Gori suočava sa najstrašnijom diskriminacijom i pokušajima nametanja novog identiteta od strane DPS i Mila Đukanovića, i aktuelni premijer Zdravko Krivokapić je krenuo putem po zlu čuvenog Sekule Drljevića, piše Informer uz napomenu da “Kivokapiću sada preostaje da napravi novu skupštinsku većinu sa DPS i Milom Đukanovićem, ako se naravno usudi na takvu izdaju srpstva”!

Informer podsjeća da je Sekula Drljević bio staški kolaborant iz Drugog svetskog rata i jedan od prvih Crnogoraca koji su prestali da se izjašnjavaju kao Srbi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.