MILE PARADODIK: Prijavio se Tužilaštvu BiH – “Da izbjegnemo niske strasti iz sarajevske…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH, saznaje Srna.

Dodik je ovoj agenciji potvrdio da je to uradio sam da tako “rastereti muslimane koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtjevima svojih političkih vođa, kod kojih su prema Srbima prisutna usijana osjećanja i mrzotvorni stavovi, da protiv njega podnesu krivičnu prijavu. “Da ne bi bilo pregrijanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim”, pojasnio je Dodik.

Dodik je poručio da će, ako Tužilaštvo BiH odluči da privodi ljude, predložiti da Narodna skupština Republike Srpske odbaci djelovanje Suda i Tužilaštva BiH na prostoru RS-a, a MUP-u zaduži da fizički sprečava njihovu aktivnost.

Dodik je pozvao sve “Srbe u Agenciji za istrage i zaštitu BiH da ne postupaju po nalozima tužilaštva u vezi sa nametnutim zakonom od strane odlazećeg visokog predstavnika o kažnjavanju negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca”, te istakao da tome moraju da se suprotstave.

“Zahtijevam od direktora SIPA-e da ne postupa po tim nalozima i da ne postupa nijedan Srbin. Vjerujem da će i Hrvati prihvatiti da ne postupaju po takvim stvarima, jer će se tako nešto i njima desiti ubrzo”, rekao je Dodik za ATV.

On je ponovio da “nigdje na svijetu nema da se odlukom proglašava zakon”, ali da oni smatraju da su “Srbi ljudi nižeg reda pa svaku vrstu blefa ili podvale mogu da im guraju”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *