DODIKOV POTRČKO MILORAD KOJIĆ PRIJETI: “Pređena je crvena linija…”

On je ocijenio da Savčić nije nijednog trenutka prekršio nijednu mjeru koja je bila određena, a njegovi javni istupi su se odnosili na razne teme, među kojima i one koje se odnose na stradanje Srba u Podrinju i Krajin

Direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Republike Srpske Milorad Kojić izjavio je danas da određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću pokazuje da je pravosuđe na nivou Bosne i Hercegovine na ovom, kao i na bezbroj drugih slučajeva, definitivno prešlo crvenu liniju, prenosi Srna.

“Nije dovoljno samo ono što piše u zakonima jer to za njih očigledno ne znači ništa, niti vrijedi, već primjenjuju klasični oblik sile, što je nedopustivo”, istakao je Kojić.

On je ocijenio da Savčić nije nijednog trenutka prekršio nijednu mjeru koja je bila određena, a njegovi javni istupi su se odnosili na razne teme, među kojima i one koje se odnose na stradanje Srba u Podrinju i Krajini, kao i druga pitanja koja nemaju veze za ono za šta ga optužnica tereti.

“Ovim načinom idu korak dalje i pokušavaju da svima onima koji su optuženi zabranjuju da pričaju o stradanju Srba u Podrinju, o svim događajima u ratu gdje su stradali Srbi. Ovo je prevršilo svaku mjeru i takvo ponašanje ne dozvoljava da se pravnim sredstvima odbrana suprostavi”, naveo je Milorad Kojić.

Sud BiH odredio je danas pritvor Milomiru Savčića zbog kršenja mjera zabrane, izjavio je advokat Miodrag Stojanović, koji je najavio žalbu na ovu odluku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *