Navijači Partizana skandirali “Nož, žica, Srebrenica”, veličali zločinca Mladića, a veća kazna Novom Pazaru

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igrana 8. augusta prekidana je nekoliko puta, a završena je pobjedom gostiju sa 4:1.

Meč je obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta.

NE SMIRUJU SE STRASTI
Ponovo se oglasio FK Novi Pazar: Podmeću nam fotografije i vode hajku protiv nas
Prekid je uslijedio nakon isticanja transparent sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, uvredljivog skandiranja i pokliča “Nož, žica, Srebrenica”, te veličanja zločina od nekoliko stotina Partizanovih navijača – Grobara.

Iako je jasno kako su navijači Partizana konstantno vrijeđali domaćina Disciplinska komisija FS Srbije je odlučila da žestoko kazni FK Novi Pazar.

Klub iz Sandžaka će naredne četiri domaće utakmice igrati bez prisustva poblike. Uz to kažnjen je i sa pola miliona dinara (nešto više od 8.000 KM).

S druge strane navijači Partizana neće moći prisustvovati u naredna četiri gostujuća meča svog tima, dok će beogradski klub platiti kaznu od oko 3.000 KM.

NOVOM PAZARU ČETIRI MEČA BEZ PUBLIKE I 500.000 DINARA KAZNE

Fudbalski klub Novi Pazar kažnen je sa četiri utakmice bez publike (prvenstvene i Kup) i novčano sa 500.000 dinara zbog incidenata na utakmici sa Partizanom, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Takođe, Partizan je kažnjenom zabranom prisustva navijača na četiri utakmice kada klub gostuje i novčanom kaznom od 200.000 dinara….
Prikaži više

Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali, te su time vrijeđali po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti, sa elementima netrpeljivosti.

Pored ovoga Pazarcima se stavlja na teret i nedozvoljeno korištenje pirotehnike u vidu bakljade, kao i ubacivanje u teren za igru raznih predmeta (upaljači, olovke, kovanice, plastične flašice, čak i jedna polomljena stolica), što je dovelo do toga da su u 42. minutu pogodili igrača gostujuće ekipe, a u 63. minutu i domaćeg fudbalera, kao i četvrtog sudiju.

Faktor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.