MEHMEDOVIĆ ŽESTOKO REAGOVAO NA VUČIĆEVU IZJAVU O ZLOČINCU KORNJAČI: “Srbija se treba riješiti ratnih zločinaca zbog mira u svojoj državi…”

Mehmedović dodaje da je Vučićev vokabular, odnos prema svojim političkim protivnicima u Srbiji, strah koji ga obuzima zbog povezivanja sa srbijanskom mafijom.

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović reagovao je na današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da “neće niti uhapsiti niti isporučiti” Duška Kornjaču, ratnog komandanta općine Čajniče za kojim je u BiH raspisana potjernica zbog progona nesrpskog stanovništva.

“Srbija se treba riješiti ratnih zločinaca radi mira u svojoj državi! Dok određeni broj ratnih zločinaca iz devedesetih mirno šeta Srbijom, Aleksandar Vučić potpuno politički dezorijentisan ne zna kako da se zbog toga opravda pred sobom, narodom i međunarodnom zajednicom. Jasno i glasno bez imalo stida izjavi da neće izručiti zločince. Sporazum Bosne i Srbije je mrtav”, pručio je Mehmedović.

On je naglasio da su ratni zločinci u Srbiji su stvarnost i to je potvrdio Međunarodni sud u Hagu.

Mehmedović dodaje da je Vučićev vokabular, odnos prema svojim političkim protivnicima u Srbiji, strah koji ga obuzima zbog povezivanja sa srbijanskom mafijom.

“Sve su to znakovi da Vučić u svojim političkim nakanama počinje koristiti gnusne metode koje su se koristile u historiji. “Moralni principi” Vučića su se sveli na političke koji u svom diskursu imaju fašističke elemente. Njegovi “politički megafoni” u Bosni odavno zvižde ovu pjesmu, a sada kada mu je “pukao film” počeo je da pokazuje svoje pravo lice. Poruka iz Bosne za Srbijance:”Srbija nije profašistička i ratnozločinačka država. U njoj žive fašisti i ratni zločinci iz devedesetih kojih se trebate što prije riješiti radi mira u svojoj državi”, poručio je Mehmedović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *