AMERIČKI AMBASADOR MI JE NUDIO PREINAČENJE ZATVORSKE KAZNE, OTJERAO SAM GA S MOG IMANJA

Milorad Dodik, član Predsjednštva BiH je na sjednici Narodne skupštine RS rekao da mu je bivši američki ambasador Kliford Bond nudio pomoć američke vlade da mu zatvorska kazna, koja mu je prijetila, bude zamijenjena uslovnom kaznom.

Dodik je rekao da su u vrijeme njegove prve vlade protiv njega pokrenuti sudski postupci zbog kupovine cvijeća namijenjenog za polaganje na spomenike poginulima u ratu i za poklone za zvaničnike koji su dolazili.

On je ustvrdio da mu je Bond na privatnom sastanku rekao da zna da od tih optužbi nema ništa, ali da je State Department želio da mu ponudi da mu se zatvorska kazna od dvije godine preinači u šest mjeseci uslovno.

-Ja sam mu rekao da izađe s mog i manja. To je bio moj zadnji razgovor s njim – rekao je Dodik.

On je istakao da u toj kupovini cvijeća nije bilo ništa sporno, jer se radilo o zvaničnim odlukama Vlade RS, a kasnije je taj predmet obustavljen.

Dodao je ovo na sjednici o Prijedlogu zakona o zaštiti i očuvanu i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma. Na ovoj sjednici, Dodik je rekao da u RS danas vladaju medijske i svake druge slobode, te da RS želi da zajedno sa Srbijom reguliše pitanje upotrebe i zaštite srpskog jezika i pisma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *