ERDOGAN PUCA OD SAMOPOUZDANJA: “To je njihova posljednja nada, ali u tome NEĆE USPJETI”

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je njegova zemlja postigla brojne uspjehe i napredak u protekle dvije decenije na putu izgradnje velike i moćne Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas smo na pragu 2023. godine, naše najvažnije stanice na putu izgradnje velike i moćne Turske”, kazao je Erdogan u obraćanju na svečanosti dodjele nagrada za medije održanoj u Predsjedničkom kompleksu.

Turska 2023. godine slavi 100 godina od osnivanja Republike.

Poručio je da svi oni koji pokušavaju da ugroze Tursku i njen napredak u tome neće uspjeti.

“Posljednja nada onih koji pokušavaju da našu državu izostave iz procesa preoblikovanja globalnog sistema je da 2023. vrate staru Tursku, ali u tome neće uspjeti”, naglasio je Erdogan.

Istakao je također da je uloga medija od ključne važnosti za zdravo funkcionisanje demokratije.

“Slobodni i odgovorni mediji su jedan od najvažnijih faktora u borbi nacije za postizanje svijetle budućnosti”, kazao je turski predsjednik te dodao:

“Vodeći našu državu u pravom smjeru prema ciljevima za 2023. godinu, sigurno nismo uzalud potrošili vrijeme i energiju.”

Naveo je i da oni koji su uradili sve da Turska propusti industrijsku revoluciju i zaostane u revoluciji informacija i tehnologije, svim silama sada rade na tome da Tursku izostave iz preoblikovanja globalnog političkog i ekonomskog poretka.

“Ali, ovaj put su se suočili s drugačijom Turskom. Vidjeli su da više ne postoji Turska u kojoj mogu voditi svoju politiku, ekonomiju, vanjsku politiku i društvene procese kako oni žele. U posljednjih 19 godina značajno smo osnažili demokratiju i naš razvoj”, rekao je Erdogan, napominjući da će Turska uvijek biti uz potlačene i ugnjetavane:

“Shvatili su da se ugled Turske povećava tako što se suprotstavlja nepravdi i licemjerju u svijetu. Turska predstavlja nadu za potlačene i žrtve.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *