VUČIĆ NAKON SASTANKA S ERDOGANOM: “Kada s nekim razgovarate više od dva sata, jasno je da…”

Dodao je da je sa turskim predsjednikom razgovarao i o nekim stvarima koje ne može da podijeli sa javnosti, ali koje su, kaže, važne za Srbiju.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan podržava dijalog Beograda i Prištinei vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rješenja, prenio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa šefom turske države u Istanbulu.

Na pitanje da li je na sastanku bilo riječi o odnosu Beograda i Prištine, Vučić je novinarima rekao da su govorili i o tome, kao i o cijelom regionu.

– Važno je da predsjednik Turske podržava dijalog i vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rješenja – rekao je Vučić.

Upitan na kojim su se temama najduže zadržali, Vučić je rekao da ima mnogo zajedničkih ekonomskih tema, ali da su govorili o politici i situaciji u regionu.

– Kada s nekim razgovarate više od dva sata, jasno je da ste sve teme pokrili. Ja sam zadovoljan, svaki razgovor sa Erdoganom je uvijek koristan. Turska je velika zemlja, 10 puta veća o nas – rekao je Vučić.

Dodao je da je sa turskim predsjednikom razgovarao i o nekim stvarima koje ne može da podijeli sa javnosti, ali koje su, kaže, važne za Srbiju, javlja Tanjug.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.