Home Vijesti (VIDEO) Haos na ulicama Kosova: Čuju se sirene za uzbunu, situacija eskalirala...

(VIDEO) Haos na ulicama Kosova: Čuju se sirene za uzbunu, situacija eskalirala kada su bačene šok bombe i suzavac

4
SHARE

U ovom trenutku nije poznato da li su angažovani i specijalci Rosu, ili akciju za sprječavanje krijumčarenja robe provode samo pripadnici interventne policije

U sjvernom dijelu Kosovske Mitrovice u toku je akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Prema nezvaničnim saznanjima, slična akcija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Kosovska policija, koja je došla iz Južne Mitrovice, upala je u jednu od gradskih apoteka gdje proveravaju carinske papire o nabavci lijekova, a kako navode očevici, pripadnici policije ušli su i u nekoliko radnji. Navodno, radi se o “akciji za sprečavanje krijumčarenja robe”, piše Kosovo.online.

Nakon toga su se okupili građani, izražavajući nezadovoljstvo policijskom akcijom, a situacija je eskalirala kada je kosovska policija počela da baca šok bombe i suzavac.

U ovom trenutku nije poznato da li su angažovani i specijalci Rosu, ili akciju provode samo pripadnici interventne policije.