DODIKOV PORAZ U BEOGRADU: Vučić mu poručio da se vrati u institucije BiH

Vučić je ovom prilikom tražio od Dodika i sve političke snage u entitetu Republika Srpska da učestvuju u radu institucija BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Saopćeno je da su dvojica sagovornika ocijenili su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za region.

Vučić je ovom prilikom tražio od Dodika i sve političke snage u entitetu Republika Srpska da učestvuju u radu institucija BiH.

“Moja molba predsjedniku Dodiku i svim političkim faktorima u RS-u nije zahtjev da se sa bilo čim saglase ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS-a ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda”, naglasio je Vučić.

Vučić i Dodik razgovarali su i o tome da Srbija priprema značajnu finansijsku podršku RS-u, te da će o tome ubrzati razgovore i u najskorijem roku obavijestiti javnost

Dodik je standardno “kukao” Vučiću o tobožnjoj ugroženosti srpskog naroda u BiH, rekavši da je gotovo nemoguće da se izbori za pravdu i navodno dosljedno provođenje Dejtonskog sporazuma, piše Klix.

Kao razlog za navodnu “ugroženost” srpskog naroda u BiH Dodik je naveo “jednostrani i pristrasni pristup”, prije svega Sjedinjenih Američkih Država.

“Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje”, rekao je na to Vučić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.