INCIDENTNI MOMČILO: Nakon što je predsjednik GO SDS-a za Dodika rekao da je „falš pjevač“, odgovorio mu SNSD-ovac kojeg je pijanog policija ganjala po Banjoj Luci

„Kuditi Dodika, a ne ponuditi rješenje bilo kojeg problema je krajnje kukavički i licemjerno“, napisao je jučer poslanik SNSD-a u NSRS-u Momčilo Antonić na svom Twitter nalogu.

Reakcija je ovo na izjavu predsjednika Glavnog odbora SDS-a Milana Miličevića da je Dodik prepredeni glumac, falš pjevač, osoba indiferentna na težak život ljudi koji još nisu otišli iz ove zemlje i da vodi cirkusantsku politiku.

“Dodik ti je cirkusant jer se bori protiv nametnutih zakona visokih predstavnika i neustavnih i nedejtonskih odluke Ustavnog suda BiH koji su NA ŠTETU Republike Srpske? Miličeviću, usudi se imati stav, pa nam kaži da li je tvoja politika unitarna BiH ili se zalažeš za dejtonsku BiH (kao Dodik) ili nešto treće? Ako je dejtonska BiH, kaži nam kako bi se ti borio sa degradiranjem nadležnosti Srpske od strane visokih predstavnika i Ustavnog suda BiH?“

U julu prošle godine Momčilo Antonić u alkoholisanom stanju vrijeđao je službenike Policijske uprave Banja Luka. On na njihov znak nije htio da zaustavi automobil, nakon čega je trajala potjera za njim.

Kada su ga zaustavili, vrijeđao je policijske službenike i odbijao alkotest. U pritvoru je bio od 3 do 6 ujutro.

Koji mjesec ranije uvrijedio je banjalučkog odbornika Ivana Begića iz PDP-a, napisavši na svom Facebook profilu da je, između ostalog, ustaša.

(S. B./D. B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.