ŠTO JE ČOVIĆU MILO…: “Vatikan će Komšiću sugerirati da se skloni kako bi se normalizirali odnosi Hrvata i Bošnjaka!”

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte, Željko Komšić, ovoga vikenda trebao bi se susresti s papom Franjom, piše prohadezeovski portal “Dnevnik”, uz napomenu kako predstojeći susret neće biti nimalo ugodan.

“Dnevnik” piše da Komšić odlazi u Rim “posve iznenađujuće” nakon što je nedavno poziciju apostolskog nuncija, nakon više od osam godina angažiranja u BiH, napustio nadbiskup Luigi Pezzuto.

Sada Mons. Amaury Medina Blanco obavlja dužnost otpravnika poslova. Papa Franjo posljednji je put primio Komšića u februaru prije dvije godine, a tada su mediji izvijestili o srdačnom susretu.

Ako je suditi po informacijama koje ima portal “Dnevnik” predstojeći susret neće biti nimalo ugodan. Dapače. Portal piše da je papa upoznat s pozicijom “potpunog obespravljivanja Hrvata katolika u kojoj važnu ulogu upravo ima Komšić”.

Portal navodi kako se “Sveti otac aktivno uključuje u rješavanje hrvatskoga pitanja”, te se zbog toga vjeruje kako će Komšiću “diskretno biti sugerirano za vrijeme razgovora u državnome Tajništvu kako bi njegovo povlačenje bilo od iznimne važnosti za relaksiranje odnosa Hrvata i Bošnjaka, te da ga se zapravo doživljava problemom”.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.