MILANOVIĆ SE PROPISNO OBRUKAO: Želio je pokazati odlučnost, a pokazao je neznanje i neobaviještenost!

Svih 80 vojnika se, dan prije negoli je Milanović najavio mogućnost njihovog povlačenja, vratilo u Hrvatsku. U Poljskoj su ostala tek četiri hrvatska oficira.

“Povući ćemo sve do zadnjeg vojnika. Hrvatska s tim nema ništa i neću dopustiti da ima. A Plenković neka s tim prijeti koliko hoće. Hrvatska se od toga mora maknuti kao od požara. U tome Hrvatska neće biti vatrogasac”, kazao je u utorak predsjednik Republike Zoran Milanović iznoseći svoj stav o situaciji u Ukrajini.

Pritom je govorio o mogućnosti povlačenja 80 hrvatskih vojnika u NATO misiji ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

No, tih 80 vojnika još se u ponedjeljak, dakle dan prije negoli je Milanović najavio mogućnost njihovog povlačenja, vratilo u Hrvatsku, a novi kontingent ih nije zamijenio. U Poljskoj su ostala tek četiri hrvatska oficira.

Na stranicama Ministarstva obrane objavljena je informacija o njihovom povratku kao i fotografije njihova postrojavanja u vojarni Bilogora u Bjelovaru. Prema neslužbenim informacijama plan je da novi hrvatski kontingent u Poljsku ode tek sljedeće godine, a hoće li, to će se tek vidjeti.

Ove godine Hrvatska na istoku Europe neće imati svojih vojnika pa tako nije jasno koga bi predsjednik mogao povući u Hrvatsku u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini. Naime, iako se najavljivalo Hrvatska ove godine neće slati 100 vojnika u NATO misiju ojačane prednje prisutnosti u Litvu.

(Jutarnji list)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.