OŠTRA REAKCIJA IZ BANJE LUKE: Bilo bi dobro vidjeti “hrabrog” Denisa Šulića da na sjednici NSRS-a koju bude vodio oduzme riječ Miloradu Dodiku…

Ona je navela da je razočarana djelovanjem SNSD-a otkad je najavljena kandidatura Jelene Trivić za jednu od inokosnih pozicija.

“Ukoliko institucije u vrijeme vlasti SNSD-a nisu degradirane tako da budu u službi pojedinaca, kako to tvrdi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske g. Denis Šulić, bilo bi dobro vidjeti ga da se osmjeli da na nekoj od posebnih sjednica NSRS-a koju bude vodio oduzme riječ srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kada na najprizemniji način vrijeđa poslanike opozicije i koristi svečanu govornicu najstarije institucije Republike Srpske za primitivne obračune”, poručila je glasnogovornica PDP-a Anja Petrović, reagujući na izjavu Denisa Šulića u kojoj je rekao da se potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić služi političkim floskulama kada kaže da Republici Srpskoj trebaju jake institucije, a ne pojedinci.

Petrović je pitala Šulića, ukoliko je tačno ono što on govori, kako to da sjednice Narodne skupštine i tačke o kojima će se raspravljati najavljuje član Predsjedništva BiH, a ne rukovodstvo NSRS-a.

“Da u Šulićevoj izjavi ima i zrno istine, u tom slučaju ni djelovanje Vlade Republike Srpske ne bi preuzeo jedan čovjek, koji nije ni premijer, što je posebno bilo izraženo tokom vanrednog stanja usljed pandemije virusa korona, kada je srpski član Predsjedništva BiH najavljivao kada će u Republici Srpskoj biti uveden policijski čas, da li će i kada raditi škole, ugostiteljski objekti, privredni subjekti i kao glavni epidemiolog se bavio virusom. Da institucije nisu u službi pojedinca, ne bismo gledali kako ministar zdravlja ponizno skida masku kada mu šef stranke to naredi. To su pojave koje su nama neprihvatljive i uvijek ćemo jasno reći – jake institucije, ne pojedinci”, rekla je Petrović.

Ona je navela da je razočarana djelovanjem SNSD-a otkad je najavljena kandidatura Jelene Trivić za jednu od inokosnih pozicija:

“Iako angažuju sve svoje politčke ‘jurišnike’ da napadaju svaku riječ dr. Trivić, reakcije predstavnika još uvijek najveće stranke u Republici Srpskoj su toliko besmislene i neargumentovane da se ne trudimo ni da reagujemo. U tom smislu, gospodin Šulić, koliko god mogli pobiti svako slovo njegove izjave, može biti počastvovan što je on taj na čiju smo, još jednu besmislenu izjavu iz redova SNSD-a, potrošili nekoliko minuta da uopšte i odgovorimo”, rekla je Petrović.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.