“LAVROV ZNA SVE…”: Vučić traži informacije o borcima iz BiH i sa Kosova u Ukrajini…

On je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od Rusije biti zatražene informacije o ljudima sa Kosova i BiH koji se regrutuju za borbe u Ukrajini, nakon što je na to ukazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Neki veliki lideri znaju glavninu stvari, ali Lavrov zna sve”, rekao je Vučić i dodao da on nema informacije da li ljudi sa Kosova i Metohije dolaze u Ukrajinu da se bore, ali je dodao da na tome službe rade.

On je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije.

“Lavrov u političkom dijelu govori jasno i ne dešavaju mu se greške kao drugima oko činjeničnih stvari. Dugo i dobro pamti, nije lako sa njim razgovarati”, naveo je Vučić za Televiziju Tanjug.

Što se tiče Ukrajine, Srbija će, kaže on, poštovati međunarodno pravo i teritorijalni integritet Ukrajine, što je principijelan stav koji se zasniva na poštovanju međunarodnog prava, a od njega niko nije tražio da ga mijenja.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)