LUKAČ SE SPREMA ZA OBILJEŽAVANJE “DANA POLICIJE RS-a”: “U drugom entitetu provode se aktivnosti na opremanju i kupovini oružja i opreme.

“Bezbjednosna situacija na području cijele Republike Srpske, odnosno, na prostoru svih policijskih uprava, je na zadovoljavajućem nivou, a trenutno nema nikakvih bezbjednosnih izazova ni u kontekstu rata u Ukrajini”.

Ovo je istakao ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač na taktičko-tehničkom zboru, organizovnom povodom obilježavanja Dana policije RS-a i 30 godina MUP-a RS.

“Nema potrebe da razmišljamo o bilo kakvom opcijama koje bi dovele do uznemirenosti stanovništva na teritoriji Republike Srpske i BiH, ali policije i u jednom i u drugom entitetu trebaju da budu spremne da se brinu o bezbjednosti građana”, komentarisao je Lukač bezbjednost u kontekstu događanja u Ukrajini.

Napominjući da se u “drugom entitetu provode aktivnosti na opremanju i kupovini oružja i opreme”, on je kazao da pozdravlja i podržava sve nabavke u policijske svrhe i zarad bezbjednosti svih građana BiH, prenose Nezavisne novine.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)