Home Vijesti IZGOVORIO REČENICU KOJU SRBI NE ŽELE ČUTI: “Sve ide prema tome da...

IZGOVORIO REČENICU KOJU SRBI NE ŽELE ČUTI: “Sve ide prema tome da će Srbija priznati Kosovo”

2
SHARE

‘Što se Kosova tiče, situacija nije dobra, sve ide prema tome da Srbi odatle budu otjerani i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, veliki sam skeptik u tom pogledu’, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da Srbija više ne vodi dijalog s Kosovom te precizirao da ‘sve ide prema tome da će Srbija priznati Kosovo’, prema čemu je, kako je rekao, veliki skeptik. ‘Ništa dobro ne možemo očekivati. Mnogi misle da situaciju u Ukrajini mogu nadomjestiti Kosovom. Ništa dobro ne možemo očekivati od razgovora o Kosovu jer mi i ne razgovaramo. Mi smo nekada imali dijalog, a sada ga sa Kurtijem nemamo’, rekao je Vučić nakon vojnog mitinga ‘Štit 22’ u Batajnici i dodao: ‘Što se Kosova tiče, situacija nije dobra, sve ide prema tome da Srbi odatle budu otjerani i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, veliki sam skeptik u tom pogledu’, naveo je Vučić.

Komentirajući mogućnost uvođenja sankcija prema Rusiji, zbog koje su američki dužnosnici vršili snažan pritisak na srpske vlasti, rekao je kako je Srbija donijela svoje zaključke o sukobu u Ukrajini i sankcijama Rusiji na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

‘O tome ću više govoriti 6. maja. Ima onih koji nemaju odgovornost i s lakoćom govore o tome, jer ih ne zanima hoće li Srbija sutra moći preživjeti. U pitanju je međunarodni sukob, vrše se sofisticirani pritisci i prijetnje. Srbija se mora voditi svojim interesima’, zaključio je Vučić, a prenosi RTS.