“IZDAO JE BESMISLENO NAREĐENJE…”: Ponoš razmontirao najnoviju Vučićevu lažnu dramu sa migovima

Ponoš ističe da je Vučić izdao besmisleno naređenje za upotrebu borbene avijacije, te da je režim već nekoliko puta podgrijavao ratni strah kod građana Srbije kao predigru za neki sporazum sa vladom u Prištini u kojoj sjede lokalni predstavnici SNS.

Osnivač pokreta “SRCE” i bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš, osvrnuo se na jučerašnje “naređenje” šefa srpske države Aleksandra Vučića da se podignu “migovi 29” navodno zbog toga što su dronovi špijunirali kasarne i položaje Vojske Srbije na području Merdara i Raške. On je naveo da je riječ o jeftinoj i već viđenoj predstavi za domaću javnost, javlja Nova.rs

Iz kabineta Aleksandra Vučića prostrujala je jučer vijest da su nepoznati dronovi navodno osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije na području Merdara i Raške, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio da se podignu „migovi 29“. Kako migovi jure dronove i šta je zapravo svrha ove akcije, niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ponoš, s druge strane, ističe da je Vučić izdao besmisleno naređenje za upotrebu borbene avijacije, te da je režim već nekoliko puta podgrijavao ratni strah kod građana Srbije kao predigru za neki sporazum sa vladom u Prištini u kojoj sjede lokalni predstavnici SNS.
“Takozvani ‘vrhovni komandant’ je izdao besmisleno naređenje za upotrebu borbene avijacije. Besmisleno je zato što to nije posao ni za njega ni za borbenu avijaciju. To bi i on trebalo da zna, a ako ne zna tužno je da mu niko nadležan nije skrenuo pažnju da se ne bruka sa tom predstavom. Dovođenje par četa vojne policije i antiterorisičkih policijskih jedinica u kasarne, na obodu Kosova u subotu, bio je uvod u ovu predstavu kojoj je potreban zamah ka ratnoj drami. Profesionalno obavljen posao bi podrazumevo da je Vojska rutinski prizemljila te dronove, čiji god da su, a politička vlast taj incident koristila kao jednu od karti u pregovorima o sporazumu na kojem se radi. Ovako je to bila jefttina i već viđena predstava za domaću javnost”, navodi Ponoš.

Ponoš kaže da je državama potrebna mudra, odgovorna i kompetentna vlast koja bi se nosila sa ekonomskom krizom prouzrokovanom ratom u Ukrajini.

“Srbija nema ni mudru ni kompetentnu vlast. Sve suprotno. Imamo bahatu i nekompetentnu vlast. Srbija ima i kosovski čvor koji niko više i ne pokušava da razveže. Za ovih 10 godina naprednjačke vlasti pritegnut je do kraja. Sprema se presecanje. S jedne strane, ubrzanje na kosovskom pitanju režimu služi za odvlačenje pažnje od svega onoga sto traljavo radi na temu ekonomske krize. S druge strane, svesno dramatizuju stvari kako bi sporazum koji je na vidiku naša javnost, a pogotovo glasači SNS, progutali kao spasonosno rešenje „samo da rata ne bude’”, objašnjava bivše načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsjednički kandidat na posljednjim predsjedničkim izborima.

Ponoš dodaje da je režić već nekoliko puta podgrijavao ratni strah kod građana Srbije kao predigru, kako kaže, za neki sporazum sa vladom u Prištini u kojoj sjede lokalni predstavnici SNS.

“Po nalogu režima u Beogradu sede u Kurtijevoj vladi, voze se sa Kurtijevim registarskim tablicama, prete sa barikadama i trljaju ruke računajući da će novi sporazum između Kurtija i Vučića za njih omogućti da monopolišu srpstvo na KiM. Umestu što grotesknom ratnom dramom masiraju građane Srbije, kako bi što lakše progutali sporazum Vučić – Kurti, koji im se pakuje iza leđa, bolje bi bilo da se posvete popravljanju nacrta tog sporazuma. Jedan od ključnih ciljeva tog sporazuma jeste da kosovsku nezavisnost priznaju i preostalih pet članica EU. To se neće izbeći cirkuskim predstavama kao što je podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije zbog registarskih tablica na severu Kosova”, zaključuje Ponoš.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)