ČOVIĆEV PORTAL BRUTALNO IZVRIJEĐAO JASMILU ŽBANIĆ: “Ona potiče mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu!”.

Prohadezeovski portal HMS, dokazujući svoju tezu, naveo je da je Žbanić 2014. godine tadašnjem premijeru Republike Hrvatske Zorana Milanoviću kada je došao u Mostar povodom protesta poručila “Mrš kući”.

Mostarski portal HMS pod kontrolom HDZ-a žestoko je napao sarajevsku rediteljicu Jasmilu Žbanić zbog njene jučerašnje Facebook objave.

“Je li negdje objavljen tekst sporazuma podržavatelja udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove ‘trojke’ dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike?”, objavila je Žbanić na Facebooku i tako navukla bijes prohadezeovskog portala koji je poručio da je svojim tekstom “okrila svoje pravo lice huškačice i hrvatofoba”.

Prohadezeovski portal HMS, dokazujući svoju tezu, naveo je da je Žbanić 2014. tadašnjem premijeru Republike Hrvatske Zorana Milanoviću kada je došao u Mostar povodom protesta poručila “Mrš kući”.

“Ovakva najnovija šovinistička sramna objava Jasmile Žbanić, kojom predstavnike hrvatskog naroda naziva ‘podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata’, ne samo da je klevetnička, već i kažnjiva i utuživa, jer potiče na mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu”, poručili su za kraj sa Čovićevog portala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)