MILORAD:: Komšić izabrao Banjaluku za prvu neslužbenu posjetu inostranstvu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je zanimljivo da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banjaluku.

“To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjaluci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa”, naveo je Dodik.

On je istakao da su Komšića muslimani podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu.

“Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne”, napisao je Dodik na Twitteru.

On je naveo da BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjaluci obilježavajući nepostojeći praznik.

“Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi”, rekao je Dodik.

On je navo da da postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu BiH dok se narodi u njoj ne dogovore, i to svi moraju da shvate.

“To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima.

Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje”, naveo je Dodik.

U takvim okolnostima, dodao je on, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH.

(Vijesti.ba / NN)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)