Konaković nakon sastanka u Laktašima: Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere

Lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković sinoć je u Laktašima, zajedno sa Miloradom Dodikom, gledao meč koji je igrala Igokea u okviru ABA lige.

Susret u Laktašima
NiP će u okviru Osmorke činiti koaliciju sa SNSD na državnom nivou, ako je suditi po izboru Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Sinoćnja slika sa košarkaške utakmice pokazala je da je ta koalicija izvjesna.

Naime, Konaković je doputovao sinoć u Laktaše kako bi sa Miloradom Dodikom razgovarao o formiranju vlasti na državnom nivou, ali pogledao duel Igokee i makedonskog MZT-a.

“S Elmedinom Konakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Savjeta ministara BiH. I da se što prije usvoje strateški dokumenti. Kao što je budžet za sljedeću godinu”, napisao je Dodik u objavi na Twitteru.

“Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere”
Nakon meča se oglasio i Konaković. On je poručio da neće krenuti putem populizma i konflikta, jer to ne donosi ništa dobro ljudima u BiH. Podvukao je da je spreman “žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro BiH”. U nastavku prenosimo njegovu objavu na Facebooku u cijelosti:

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put.
Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi.
Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.
Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini.

Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj.

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.
Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, poručio je Konaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)