“Bez obzira na pritiske” – Dodik opet o srpskom ujedinjenju: Kada bi danas bio referendum, imali bi masovnu podršku; Nisam čovjek koji odustaje od te priče…

Njegova ideja je da srpski narod poruči svijetu da ima neke opcije koje su jasne.

Bez obzira na sve pritiske srpski narod je jedinstven, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je naglasio da je jedinstvo srpskog naroda i srpske politike zajednički odgovor Republike Srpske i Srbije na sve pritiske.

– Uvijek sam govorio da je srpski narod često stradao, ali i da sada pokazuje jedinstvo ma gdje da živi, i kod nas u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji, rekao je Dodik.

On smatra da je krajnje vrijeme da “mi kažemo ovom svijetu šta su naši ciljevi budućih desetljeća i da kažemo da je to svakako srpsko ujedinjenje u pravom smislu”

– Nisam čovjek koji odustaje od te priče, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je istakao i to “da je težnja srpskog naroda kada bi danas bio referendum u Srpskoj o prisajedinjenju Srbiji takva da bi imali masovan izlazak i masovnu podršku svemu tome”.

To je ono što je volja, a nevolja je to što međunarodni faktor tu volju ne uvažava, niti je vijekovima unazad uvažavao, smatrajući da srpsko nacionalno biće treba da bude razjedinjeno i razbijeno u nekoliko državnopravnih oblika kako se ne bi koncentrisalo i postalo ono što zaista jeste – najmoćniji izraz na Balkanu, kazao je Dodik.

Dodik je, kako prenosi RTRS, naglasio da je njegova ideja da srpski narod poruči svijetu da ima neke opcije koje su jasne.

– Volja naroda je apsolutno jasna i političari koji ga predstavljaju, kao i oni zapadni, moraju da slijede volju naroda, rekao je predsjednik RS-a.

Komentarišući situaciju na Kosovu, Dodik je rekao da je to igra velikih, koji pokušavaju da ponize Srbe i Srbiju te upitao “po kojoj logici Priština podnosi kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, a to ne može da učini Republika Srpska”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)