ČOVIĆEV PORTAL IZVRIJEĐAO AKADEMIKA SLAVU KUKIĆA: “Omražena komunjara uvlači se u neku stvar sarajevskoj čaršiji”

Mostarski portal ABC koji izražava stavove Čovićevog HDZ-a, piše da je Savo Kukić “uvaženi bošnjački akademik i uvlakač koji je svojevremeno tvrdio da drug Tito neće umrijeti nikada”.

Portal “ABC” osvrnuo se na gostovanje profesora Kukuća u Centralnom dnevniku FACE TV, gdje je izjavio da je CIK donio ispravnu odluku vezano za (ne)važeći glasački listić koji bi mogao odlučiti hoće li Dodik imati potpunu kontrolu u srpskom klubu Doma naroda.

“Dok je Apelacijsko vijeće Suda BiH vrlo jasno i decidirano odbacilo ‘odluku’ nakaradne političke organizacije koja se zove Centralna izborna komisija kojom je ova bratija htjela jedan nevažeći listić pretvoriti u važeći, javio se i miljenik sarajevske čaršije naša domaća hercegovačka komunjara Slavo Kukić koji se još jedno uvukao političkoj sarajevskoj čaršiji u gu…u te pronicljivo i svrsihodno komentirao kako je CIK (koji će na sudu najvjerovatnije morati dokazivti da nije zločinačka organizacija) bio u pravu i donio ispravnu odluku”, piše radikalni prohadezeovski ABC portal.

Ovaj portal piše da se ništa drugo i ne može očekovati “od omražene komunjare koja utjehu nalazi u uvlačenju u neku stvar sarajevskoj čaršiji koja ga časti raznim epitetima poput akademik i sličnim glupostima”.

Portal piše da je Slavo Kukić, “bošnjački akademik i uvlakač”, svojevremeno tvrdio da drug Tito neće umrijeti nikad.

Tekst završava konstatacijom kako je velika šteta što BiH nakon rata nije provela lustraciju.

“Da je BiH normalna država u kojoj bi bila provedena lustracija Kukić ne bi imao pravo biti javna osoba, odnosno ne bi mogao uopće javno komentirati a ‘Sarajevo’ ga koristi i preko njega ostvaruje svoje političke napade na hrvatski narod u BiH”, zaključuje ABC portal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)