Rafali odjekuju Kosovom: Specijalci pokušali ukloniti barikade, došlo do oružanog sukoba?

Društvenim mrežama kruži snimak, navodno iz općine Zubin Potok na sjeveru Kosova, na kojem se čuje najmanje jedna detonacija i rafalna paljba.

Službene reakcije nema, ali kako javlja Kosovo Online, povod za pucnjavu bio je pokušaj uklanjanja barikada od strane specijalnih snaga kosovske policije.

Kako javlja Kosovo Online, specijalne snage kosovske policije pokušale su ukloniti barikade na alternativnom putu kod Zubinog Potoka, a kako navode, došlo je do oružanog sukoba i rafalne paljbe.
Isto se dogodilo i jučer, odnosno sinoć, kada su se u ovoj općini također čule detonacije i rafalna paljba, ali nije bilo službenih informacija o ovom događaju.
Kako sinoć, tako i danas – detalji i uzrok nisu poznati.

O ovom događaju izvijestio je i lokalni medij Zubin Potok info, koji je na svom Instagram profilu objavio zamućeni snimak navodno iz ove općine na kojem se čuju detonacije i rafalna paljba.

Zubin Potok Info dodaje da je na barikadama u Zubinom Potoku trenutno mirno.

Kosovska policija u Zubinom Potoku ima dvije baze, nedavno izgrađene.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tim povodom održao je konzultacije s premijerkom Anom Brnabić i vojnim vrhom te zemlje, navode srbijanski mediji.

Kako navode, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, nakon sastanka s predsjednikom Vučićem hitno otišao u Rašku, a radni sastanci i konzultacije nastavljaju se sutra ujutro.

(Klix.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)