Ona ima 29 godina i proglašena je NAJZGODNIJOM ŽENOM NA SVETU: Ovako izgleda njen jelovnik, a što je najbolje od svega, NEMA GLADOVANJA!

Opšte je poznato da je krosfit poznata vrsta vežbi koja trenira sve mišiće u telu, a sastoji se od niza treninga s opterećenjem, koje su svakoga dana drugačije.

A upravo u tome Tia najviše uživa, kako je konstantno u pokretu, jedina konstanta u njenom životu je zdrava ishrana, navodi “Woman’s Health”.

Kada je 2018. godine počela da sarađuje sa nutricionistkinjom Simone Džejn Artur, Tia je naučila kako da se intuitivno hrani.

Edukovala me koliko je važno da slušam svoje telo i da čitam sastojke onoga što jedem. To mi je zaista otvorilo oči, ispričala je Tia i objasnila da na taj način može ponekad da uživa u nešto manje nutritivnoj hrani, jer zna kako da se vrati na pravi put.

Iako se njen jelovnik prilagođava njenim potrebama i željama, postoji nekoliko jela koja često priprema.

Svako do njih može da se prilagodi ličnom ukusu, a važno je i da se osluškuje svoje telo, jer ono samo često najbolje zna šta mu fali.

-DORUČAK

Ona se obično budi između pola šest i sedam sati, a prvo popije čašu vode kad ustane. Objašnjava da u vodu kapne nekoliko kapi limuna kako bi dodala malo ukusa. Nakon čaše vode, Tia započinje dan ovsenom kašom sa borovnicama, jagodama ili malinama, a takav doručak često zameni i kombinacijom pečenih jaja, slaninom od ćuretine i avokadom sa kriškom tosta. To je drži sitom do sledećeg obroka.

Ručak

Za ručak najčešće bira “stir fry”, jelo koje se priprema tako da povrće naseckate na sitne komadiće i kratko zapečete na veoma visokoj temperaturi, obično u voku.

– Mogu da stavim koliko god povrća želim, a zatim dodam dobar izvor proteina, objašnjava Tia i dodaje kako stalno pravi drugačije kombinacije povrća i da ga prži na kokosovom ulju.

U danima kada ne priprema zapečeno povrće s mesom ili ribom, rado bira odrezak u kombinaciji sa šparglama i krompirima ili jaja sa integralnim pecivom.

– Samo pokušavam da osiguram da telo opskrbljujem celovitim sastojcima poput voća, povrća i dobrih proteina, kao što su pileći odrezak ili riba, zaključila je.

-Večera

– Dobra ideja za večeru je kuvani kelj po kojem se posipa malo soli i komad lososa ili odrezak, trudim se da jedem nešto manju večeru tako da ne idem da spavam punog želuca, ispričala je i objasnila kako ima naviku da večera oko sedam kako bi imala vremena da se opusti pre spavanja u devet.

-Međuobroci

– Konstantno hranim svoje telo energijom, pa zato nisam nikada gladna, objašnjava Tia koja uvek jede pre i nakon treninga.

Pre samog treninga popije proteinski smuti, a nakon treninga rado pojede ostatke od ručka. Uvek u svojoj torbi za trening nosi hranu, jer smatra da se telo dovoljno iscrpelo vežbanjem, pa želi da ga nahrani kvalitetnim obrokom.

Tokom takmičenja često posegne za bananom kako bi telu dala instant energiju koja će da osigura uspešan rezultat, prenosi Miss7.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)