OVA ulja rešavaju sve probleme sa kosom: Idealna su za brži rast, PROTIV OPADANJA i kao tretman protiv peruti

Otkrivćemo vam tajnu – prirodna biljna ulja, hladno ceđena uvek su pravi izbor i predstavljaju najbolji hranljivi tretman za negu kose. Dubinski neguju vlas i štite kosu od različitih oštećenja.

Zato je kombinacija hladno ceđenih ulja poput kosovogo, ulja jojobe i bademovog zapravo odlična kombinacija sa etarskim uljima kao što su lavande, čajevog drveta, eukaliptusa, ruzmarina i mente, tako što će upotpuniti tretman svojim blagotvornim dejstvom. Zato vam danas otkrivamo nekoliko domaćih recepata za negu i jačanje kose, tretman protiv peruti i protiv opadanja kose.

-Za jačanje i sjaj kose

Ulje jojobe je poznato po svojim balzamičnim i hidrirajućim svojstvima, zbog kojih će kosa biti glatka, sjajna i meka kao svila. Jojoba je bogata vitaminom E, a etarsko ulje lavande sadrži prirodna jedinjenja i antioksidante koji su odlični za jačanje kose.

Potrebno vam je:

25 ml jojobe

10-13 kapi etarskog ulja lavande

Nanesite masku pre pranja. Umasirajte u teme i nanesite po dužini. Ostavite da deluje 10-15 minuta. Kosu operite na uobičajeni način.

-Tretman protiv peruti

Uzroci peruti mogu biti razni, od stresa do osetljivosti kože na kozmetiku. Najbolja osnova za prirodni tretman protiv peruti je biljno ulje jojobe ili badema u kombinaciji sa etarskim uljima koja imaju izuezetna anitimikrobna i protivupalna svojstva.

Potrebno vam je:

50 ml biljnog ulja (jojoba ili badem)

10 kapi eukaliptusa

15 kapi čajevca

Takođe možete staviti par kapi esencijalnog ulja eukaliptusa ili čajevog drveta u šampon koji korisite, nežno masirajući vlasište pre ispiranja.

-Ako kosa opada

Prekomerno opadanje kose može da se pojavi ako je nega kose neadekvatna, ukoliko se suočavate sa stresnim situacijama, međutim i genetika je jedan od čestih faktora koji utiču na to da li ćete se u određenom životnom dobu suočiti sa gubitkom kose. Za tretman kao osnovu preporučujemo esencijalno ulje ruzmarina koje je potrebno redovno utrljavati, a u balazam dodajte ulje jojobe.

Potrebno vam je:

30 ml ulja jojobe

10 kapi ruzmarina

5 kapi mente

Redovno utrljavati i masirati kožu glave (vlasište) nekoliko minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)