POSKUPJELI 2 PUTA ZA 7 DANA: EVO KOLIKO JE OTIŠLA CIJENA DIZELA I BENZINA I ŠTA NAS ČEKA U NAREDNOM PERIODU

U RS benzin i dizel su tokom prošle sedmice poskupjeli dva puta, oba u prosjeku po 5 feninga, što znači da su ova goriva trenutno skuplja za 10 feninga po litru.

Ovo su potvrdili u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori tog entiteta, naglasivši da je razlog poskupljenja goriva porast cijene sirove nafte.

Do poskupljenja je došlo zbog kretanja cijena nafte na svjetskoj berzi, koja je dostigla cijenu od 88 dolara po barelu. Što se tiče snabdjevenosti, za sada nema nikakvih problema u tom pogledu. Do kraja sedmice neće biti dodatnih poskupljenja, a za kasnije se ne zna – kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Jovica Vučković.

Podsjetimo, cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu pošto će, prema očekivanjima analitičara, predstavnici OPEK tokom sedmice zadržati dnevnu proizvodnju na trenutnom nivou.

U Londonu je cijena sirove nafte “brent” iz Sjevernog mora pala za 74 centa ili 0,8 posto i sada je 85,92 dolara po barelu. U New Yorku je cijena svijetle sirove nafte manja za 61 cent ili 0,8 posto i iznosi 79,07 dolara po barelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)