ZELENSKI OČITAO LEKCIJU BIH: Kad tad BiH čeka Ukrajinski scenario

Član Pokreta za državu Edin Osmančević iz Švedske aktivno prati politička dešavanja u domovini i svijetu. Povukao je odličnu paralelu između Ukrajine i BiH koje se nalaze na evropskom začelju po borbi protiv korupcije. Vlast u Ukrajini je oubiljno shvatila problem, u BiH očekivano nije.

Ukrajina je u srijedu pokrenula novu fazu velike antikorupcijske kampanje, otpuštajući dužnosnike i provodeći pretrese na visoko profiliranim mjestima u nastojanju da ojača javni moral i očuva međunarodnu potporu zemlji!

🇺🇦Protukorupcijske mjere provode se dva dana prije nego što se Ukrajina priprema za domaćinstvo sastanka na vrhu s Europskom unijom u Kijevu, za koji se ukrajinski dužnosnici nadaju da će ojačati njihove napore da postanu punopravna članica političkog i gospodarskog bloka.

🇧🇦 Za razliku od Ukrajine BiH je najgora u regionu po indeksu percepcije korupcije za 2022. Jeste li čuli iz usta nekog od aktualnih političara u BiH da govori o korupciji i kriminalu? Koliko se sjećam samo je Miletić o tome u svojim TV nastupima govorio!

🇧🇦U BiH njene institucije su u zaštiti kriminala i korupcije. Zato funkcionišu po mjeri mafije, a sve to vodi urušavanju sigurnosti i destabilizaciji države!

🇧Uporedimo BIH i Ukrajinu! Iako u jednom od najgorih odbrambenih ratova protiv agresora Rusije, Zelenski objavljuje rat i vlastitoj mafiji!

Najveće poniženje koje bh. čovjek može sebi dozvoliti je da ga godinama “ jaše” najgora sorta ljudi!

Zelenski zna da mu je kriminal i korupcija opasniji neprijatelj od onog sa fronta! Na frontu ga vidi- onog iza leđa ne!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)